לחם ודגנים הם בריאים מאוד כשהם מלאים, זאת אומרת שלא הורידו מהם את הקליפה אשר מכילה כמות סיבים תזונתיים רבה, אך בשנים האחרונות על מנת שהטעם של האוכל יהיה יותר טוב מורידים את הקליפה ומורידים מהערך התזונתי של הדגנים.
קמח חיטה עבר בעשור האחרון הרבה הנדסה גנטיות ושינויים כימים שגרמו לקמח להיות בעל ערך גליקמי גבוהה מאוד, כך הקמח מתפרק במהירות בגופנו ולכן גורם לנזקים בריאותיים קשים.
אורז לבן מבושל - 110
אורז חום מבושל - 119
איטריות מבושלות - 151
בורגול מבושל - 179
חילבה - 365
לחם אחיד כהה - 249
לחם לבן - 247
לחם שחור מחיטה מלאה - 248
לחמניות - 293
מצות - 374
נבטי חיטה - 389
פיתה - 250
קוואקר מבושל (שיבולת שועל) - 57
כוסמת - 116