X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

5 טיפים להורדת קלוריות באוכל

טיפים לאוכל בריא יותר

אוכלים סלט בכל יום? אתם בטוחים שאתם יודעים כמה שמן לשים במנה? רבים מהאנשים אינם מודעים לכך שעושים טעויות רבות אשר גורמות לכמות הקלוריות באוכל שלהם לזנק בעשרות אחוזים. כל זה בגלל הוספה של שמן או סוכרים מיותרים למנה או אפילו הוספה של רטבים רווים בקלוריות ללא שום מינון שנקבעו מראש בתפריט. בכתבה הבאה תוכלו למצוא 5 טיפים להורדה של קלוריות במנות שאתם אוכלים.

5 טיפים להורדת קלוריות באוכל

מרססת שמן

תכלס כמה שמן אתם שמים בסלט שלכם? יכול להיות שאתם בעצמכם לא יודעים את התשובה. סלט הוא דבר בריא מאוד ואם הוא לא מכיל ירקות עמלניים הוא גם ללא הרבה קלוריות, אך כאשר מוסיפים כמות גדולה של שומן, אנו מגדילים מאוד את כמות הקלוריות. כך גם בירקות שאנו מכינים בתנור או בעוף שמכינים על המחבת.

הפתרון הוא פשוט מאוד, בכל חנות לכלי בית תוכלו למצוא מרססת שמן, בכל לחיצה יוצאת כמות מדודה של שמן, וכך לא ישפך השמן ללא הגבלה ותוכלו לדעת ושלוט על כמות השמן שהכנסתם לאוכל שלכם ובאותה מידה להוריד מכמויות השמן והקלוריות שבאוכל.

הרבה ירקות

השתדלו להוסיף ירקות לכל ארוחה שאתם מכינים, עדיף ירקות טריים ולא מבושלים, אך גם עדיף להוסיף ירקות לתבשיל עצמו. כך תוכלו להפחית בכמות הפחמימה כי יהיה יותר ירק, גם להוריד בקלוריות ובנוסף לכל זה להוסיף סיבים תזונתיים שמביאים תחושת שובע. כידוע ירקות תופסות נפח גדול בקיבה ולכן תחושת השובע תגיע במהרה בשימוש קלוריות מועט.

ללא רטבים רווים קלוריות

רבים מהאנשים על מנת שהאוכל יהיה טעים יותר נוטים להוסיף רטבים כמו: צ'ילי מתוק, רוטב שום, אלף האיים, ויניגרט, רוטב עם חמאה, טריאקי וכך מעלים את כמות הקלוריות במנה במאות קלוריות. במקום, נסו להשתמש בתבלינים טריים ובעשבי תיבול, אלה יעשירו את טעם המנה מבלי להוסיף קלוריות. שלא נדבר על החומרים המשמרים, המרכיבים הלא בריאים וכמות הסוכר שיש ברטבים המלאכותיים.

להימנע מהוספת סוכר דבש או סילאן

נכון שאוכל יותר טעים שמוסיפים לו מתיקות, אך הוספת ממתיקים למנה מובילה להוספת קלוריות מיותרות לתוך האוכל אותו אתם אוכלים. נסו להימנע מהוספה של סוכר, דבש או סילאן לאוכל, ואם אתם כבר מוסיפים אז לפחות במידה, השתמשו רק בכפית אחת ולא לשים "לפי העין".

להשתמש בכוסות מדידה ומשקל

עדיף להכין את האוכל בעצמכם, כך תוכלו לדעת איזה מצרכים אתם שמים באוכל ותוכלו לשלוט על כמות הקלוריות שתהיה במנה. חשוב מאוד לא לשים מצרכים בתוך האוכל "לפי העין", אלא להשתמש בכוסות מדידה או משקל אשר בעזרתם תדעו שאתם שמים את הכמות שאתם באמת צריכים. למשל כוס אחת של אורז או 100 גרם אורז.

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
אנא הזן את המספר מאה עשרים וארבע:
מזמינים וחוסכים