הדגנים הם מקור הפחמימות במזון אותו אנו צורכים, ישנם דגנים מלאים וכן יש דגנים רגילים שבמשך אלפי שנים ובכל התרבויות טיפחו את הדגנים והעבירו אותם אין סוף של הנדסות גנטיות וכאן גם מתחילה הבעיה.
הקמח שעבר הנדסה גנטית, הוא בעל ערך גליקמי גבוה מאוד, מה שאומר שהוא מתפרק בתוך זמן קצר מאוד בגופנו מה שגורם חוסר איזון בסוכר בדם. בנוסף לכך, בשל הנדסה גנטית שעברו הדגנים השתנה מבנה החלבון בהם. לדוגמא, ישנם אנשים הסובלים ממחלת הצליאק שאינם יכולים לעכל דגן החיטה, ולכן חל עליהם איסור לצרוך גלוטן.
דגנים מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים אשר עוזרים בעיכול מזון ומניעת מחלות במערכת העיכול כמו סרטן מעי בדק והגס. בנוסף מכילים פחמימות שומנים וחלבונים וכן כמות גדולה של ויטמינים ומינרלים כמו : A , 12B, D, C,6B, סידן, מגנזיום, וברזל.
בכל מדינה ישנם סוגים שונים של דגנים וזאת בהתאם לאקלים באותה ארץ. מהדגנים השונים אופים לחמים, לחמניות, פיתות ובצקים למיניהם. סוגי דגנים המוכרים לנו: שעורה, כוסמת, שיבולת שועל, שיפון, חיטה, סובין, בורגול ודוחן.
ע"פ ההלכה ניתן לברך על לחם שעשוי מאחד מ - 7 הדגנים, במידה והלחם לא עשוי מאחד מ - 7 הדגנים אזי אין לא כשרות. את הדגנים אפשר לבשל, לאדות, להשרות ולהנביט.