X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

ירקות

ירקות לא רק טעים אלא גם מזין

ירקות הם מזון חיוני ביותר לגוף היות והוא המקור לוויטמינים ומינרלים הגדול ביותר בטבע. הירקות מספקות את מירב הוויטמינים והמינרלים לגוף וכן הם כל כך חשובים לבני האדם. בנוסף, ירקות מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים שהכרחית לגוף על מנת למנוע מחלות כמו סרטן במערכת העיכול וכן, לעזור בתהליך עיכול המזון ותחושת שובע.

ירקות

מהם ירקות?

על פי ההגדה עצמה ירק לא מכיל גרעינים ולכן רוב האנשים מתבלבלים בין ירקות לפירות, הירקות הם חלקי הצמח הניתנים למאכל, הגבעולים, השורשים, הפקעות והעלים. ממומלץ מאוד לאחסן את הירקות במקום יבש וקריר על מנת לשמור על איכותם.

כדאי לקנות את הירקות כשהם טריים. את הירקות יש לרחוץ היטב מכיוון שבד"כ הירקות מרוססים נגד חרקים או עם חול או אבק. רצוי לאכול את הירקות כשהם טריים ולא מקולפים על מנת לקבל את כל הסיבים התזונתיים מהירק, או לסחוט אותם ולשתות אותם כמיץ.

חסרונות בבישול ירקות

בישול ירקות אינו ממומלץ בגלל איבוד של וויטמינים ומינרלים בתהליך הבישול ולכן ממומלץ לבשל לזמן קצר ולהכניס מיד למי קרח בנוסף לכך חיתוך ירקות לחתיכות קטנות מאבדות גם הם חלק המרכיבים החיוניים של תוך הירק, כמו נוזל התאי שיוצא במהלך החיתוך.

הירקות שאנו מכירים

נבטי אלפלפה, ארטישוק, אספרגוס, סלק, ברוקולי, כרוב ניצנים, כרוב לבן, כרוב אדום, גזרים, כרובית, סלרי, תירס, מלפפונים, חציל, שום, חסה, פטריות, במיה, בצל, תרד, תפוח אדמה, בטטות, צנון, צנונית, קישואים, לפת.

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


מזמינים וחוסכים