מוצרי החלב למיניהם הם מזון המופק מחלב פרות, עיזים, כבשים ואף הבדואים בארץ משתמשים בחלב אנקות (הנקבה של הגמל). מוצרי חלב שהם לא מחלב פרות נחשבים לבריאים יותר, אך אם זאת יש טענות בקרב מחקרים רבים שכל מוצרי החלב אינם בריאים בכלל וגורמים למחלות רבות.
חלב צבעו לבן טעמו מתוק ומכיל פחמימות ושומנים, בנוסף מוצרי החלב הם מקור מצוין לחלבונים באיכות גבוהה ולסידן שהוא מינרל חשוב בבניית העצמות והשיניים. במוצרי החלב ישנם גם מינרלים כגון זרחן, אשלגן, מגנזיום, נתרן, וויטמינים A , B , D.
חלב טרי, גלידה, חמאה, יוגורט, גבינה לבנה, גבינה צהובה, מעדני חלב ,שוקו ואבקת חלב. ממוצרים אלו מכינים בדרך כלל כריכים, פשטידות, עוגות, ממתקים וקינוחים.