DNA (דנ"א) הוא צופן המידע המקנה את תפקיד התאים ביצור, התכונות, אופי היצור והמראה שלו. ה- DNA או במילים אחרות החומר התורשתי, הוא חלבון ארוך עליו ממוקמים נאוקלוטידים (בסיסים חנקניים). הדנ"א שאנו מכירים הוא כמעיין סליל כפול, אך בתוך התא הוא מסודר במבנה שנקרא כרומוזומים שנראים כמו איקסים. (בבן אדם יש 46 כרמוזומים בתא ואורכם מגיע לכ - 2 מטר בכל תא).
הדנ"א משתכפל בתהליך המיטוזה, שבמהלכה הסליל הארוך מתפרק לשני סלילים ניפרדים ולאחר מכן הוא מוכפל ומתפצל בין שני תאים זהים. הבעיה הגדולה ביותר בבני האדם היא שיכפול לא תקין של הדנ"א, שגורם למחלות קשות כמו סרטן כמו כן גם להזדקנות מוקדמת , קמטים , מחלות עור שונות ומחלות שונות בגוף.
כאשר תא בגוף משתכפל, מגיע חלבון מיוחד אשר בודק אם ההשתכפלות התבצעה כראוי. הוא עובר על פס הדנ"א מההתחלה עד הסוף ויש לו יכולת לזהות אם הנאוקלאודטדים מסודרים כמו שצריך. כאשר הוא מזהה שיש בעיה בהשתכפלות ה- DNA הוא מפריש חומר כימי שגורם להשמדת התא על מנת שלא יזיק לגוף.
אחרי גיל מסויים, חשיפה לקרינות ומכשירים מסוימים שפולטים קרינה גורמים לחלבון שבודק את פס ה- DNA (דנ"א) לאבד מיכולותיו לבדוק ביסודיות את ה - DNA או שכמותו יורדת בגוף. ובכך אין פיקוח על שיכפול הדנא בתהליך המיטוזה.