X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

תבלינים ועשבי תיבול

על טעם וריח אין מה להתווכח

ישנם מאות סוגים של תבלינים ועשבי תיבול אשר כל אזור בעולם מתאפיין בייחודיות שלו במגוון התבלינים ועשבי התיבול. כך למשל באוכל ההודי יש הרבה תבלינים שייחודיים אליהם ונותנים טעם וארומה מיוחדים לאוכל שלהם.

בריאות עשבי תיבול ותבלינים

כיודע מאז ומעולם היו לתבלינים מתכונים לתרופות סבתא, אפילו ברפואה הסינים משתמשים בשילוב של צמחים ותבלינים שונים על מנת ליצור תערוכות מרפאות. גם ברפואה הקונבנציונלית רופאים רבים ממליצים על אכילה של עלים ירוקים שהוכח יעילותם בניקוי מערכת העיכול.

במהלך השנים היו מחקרים רבים אודות התבלינים לבריאות הגוף ונמצא כי תבלינים רבים מסייעים לחיזוק ושיפור תפקוד איברים בגוף ואף מונעים ופותרים מחלות רבות. כמו כורכום שעוזר בריפוי דלקות ומונע מחלות רבות. 

עשבי תיבול מעבר לטעם

מעבר לטעם הטעים שיש לעשבי התיבול כממרח פסטו לסנדוויץ' או כוסברה לתבשיל הדגים, לעשבי התיבול יכולות רבות לשיפור תהליכים בגוף כמו הגברת פעילות המערכת החיסונית ושיפור תהליכי עיכול במערכת העיכול. בנוסף עשבי התיבול עשירים בוויטמינים מינרלים נוגדי חמצון וחומרים אנטי בקטריאליים.

כל אלה תורמים בהפחתת סיכון למחלות רבות כמו: מחלות לב, שבץ, התנוונות רשתית העין, סוכרת, ומחלת הסרטן. ועוד, עשבי תיבול מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים אשר הוכחו ביכולתם לניקוי מערכת העיכול ואף מניעת מחלות כמו סרטן במעי הגס והדק.

לסיכום, כולנו יודעים שתבלינים ועשבי תיבול מוסיפים הרבה טעם אך אנו רואים שמעבר לכך, הם משפיעים לטובה בעקיפין בתהליכים חשובים בגוף, מונעים מחלות ועוזרים לתיפקוד יותר טוב של איברים.

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
אנא הזן את המספר ארבע מאות חמישים ושש:
מזמינים וחוסכים