ראש השנה ממש מעבר לפינה וכל מדורי הצרכנות בעיתונים מספרים לנו בהרחבה איפה נוכל לקנות את סל המצרכים הזול ביותר לחג. כל סל כזה כולל, בין היתר, כמויות עצומות של בשר מכל מיני סוגים, דגים, יינות, ועוד מוצרים עתירי קלוריות.
כל המוצרים האלה עתידים להפוך בחודש הקרוב ללא מעט ארוחות חג מרובות משתתפים ומנות, שיסתיימו כמו בכל שנה בעלייה מלאת חשש על המשקל כדי לבדוק כמה קילוגרמים העלינו הפעם מכל הגפילטע פיש, הקרעפלך והתפוח בדבש שאכלנו בלי לשים לב. אם התסריט הזה נשמע גם לכם מוכר משנים עברו, רשימת העצות הבאה היא במיוחד בשבילכם.
אם אין ברירה ועליכם להגיע לכל ארוחות החג שהתחייבתם להם מראש, נסו לשכנע את המארחת להקל על עצמה ובמקום לטרוח ימים על גבי ימים בבישולים, להזמין את ארוחת החג כולה משירות קייטרינג כזה או אחר. כיום חברות הסעדה רבות מציעות תפריטים דלי קלוריות וגם כאלה המותאמים במיוחד לבעלי רגישויות - דלי שומן, דלי נתרן, נטולי גלוטן ועוד.
קשה מאוד לעמוד על היחס בין מספר המנות על גבי שולחן החג לבין מספר הסועדים. בעוד שמספר הסועדים יכול להשתנות משנה לשנה ומארוחה לארוחה, הרי שכמויות האוכל בדרך כלל אינן משתנות, מה שיכול מאוד בקלות לגרום לכך שתאכלו הרבה יותר, פשוט כי האוכל על השולחן עוד לא נגמר. אם תחליטו מראש למלא את הצלחת שלכם רק פעם אחת, ולא תתפתו לקחת תוספות גם מהפשטידה שאתם הכי אוהבים, תוכלו לחסוך מעצמכם חור אחד בחגורה לפחות.
המנות העיקריות בכל ארוחת חג, המנות הבשריות, הן בדרך כלל המשמינות ביותר. רטבים עשירים, בשרים שמנים בצלייה איטית בשומן של עצמם ועוד כהנה וכהנה מטעמים שמזרימים כולסטרול היישר מהצלחת אל העורקים. התוספות שלצד הבשר הן בדרך כלל עלה התאנה שבו אנחנו מתכסים כדי לתרץ את שאר המנות ירקות מבושלים או אפויים, סלטים טריים או חמוצים. גם מהתוספות האלה אפשר לשבוע בקלות, ובהרבה פחות קלוריות.
תפוח בדבש לשנה מתוקה, או צימעס מתוק מגזר - מסורות ומנהגים שכולנו לוקחים איתנו עוד מהימים שבהם אף אחד לא הקפיד על אכילה נכונה, ותוחלת החיים הייתה נמוכה בעשרים שנה. שנה מתוקה אפשר לאחל גם עם קונפיטורה תוצרת בית, ואת הגזר אפשר לאכול מגורר טרי במיץ לימון ולא מבושל בדבש וסוכר. המשמעות הטקסית תישאר זהה, אבל ספירת הקלוריות תהיה חדשה לגמרי.