X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

תבלינים

לקסיקון תבלינים

תבלינים בעבר הרחוק היו אבן דרך במסחר בעולם כולו, התבלינים מייחדים כל מדינה ואזור בעולם. התבלינים נותנים טעם מיוחד למנה שלנו ואת הייחודיות של האוכל שאנו אוכלים כך נוצרו מאכלים הודים, אוכל סיני והטעמים המיוחדים של האוכל המרוקאי.

טעימה של 12 תבלינים

אגוז מוסקט :
צמח טרופי, גדל בברזיל ובדרום אסיה. כאשר פירותיו מבשילים נחשפים הזרעים.
את הזרעים אוספים מיבשים וטוחנים. מתאים למרקים, רטבים, עוגיות ולירקות.

זנגביל :
גדל באזורים טרופיים. את שורשיו מיבשים וטוחנים.
משמש בעיקר להכנת משקאות ותבלין הקארי. בן בית במטבח הסיני .

זעפרן :
גדל באזורי אסיה, צבעו כתום ארגמן. נמצא באבקני פרח בשם הקורקיס.
יקר מאוד, משמש כמרכיב בתבלין הקארי. בן בית במטבח ההודי המסורתי.

הל :
גדל ברחבי הודו. הזרעים החומים הנמצאים בפירותיו של הצמח משמשים כתבלין.
בן בית במטבח הערבי, בקפה המסורתי.

כורכום :
צבעו צהבהב, צמח רב שנתי מיבשים וטוחנים את שורשיו.
משמש כמרכיב בתבלין הקארי. אהוד בעיקר במטבח המזרחי.

קימל :
זרעיו היבשים משמשים כתבלין. משתמשים בו לרוב במוצרי בצק מלוחים גבינות, קציצות, בשרים וכו'. מגיע מאסיה, צפון-אירופה ומהמזרח התיכון.

פפריקה מתוקה :
מגיע מהונגריה, צבעו אדום כהה. מתאים לכל סוגי הבישולים.
טעמו וצבעו שולטים באוכל. אהוד בעיקר במטבח המזרחי.

פפריקה חריפה :
חריף מאוד, צבעו אדום כהה. מתאים לכל סוגי הבישולים.
בעיקר למי שאוהב אוכל חריף. אהוד מאוד במטבח המזרחי.

כמון :
זרעיו של הצמח שלמים או טחונים מהווים את התבלין עצמו.
אחד ממרכיביו של תבלין הקארי. אהוד בעיקר במטבח המזרחי.

פלפל שחור :
מהפירות שטרם הבשלו מכינים את התבלין. מתאים לכל סוגי הבישולים.
ילדים משתמשים בו למעשה קונדס כיוון שריחו גורם לעיטוש.

קינמון :
ריחו חזק מאוד, עשוי מקליפת ענפים צעירים של עץ הכסיה.
ניתן להשתמש בו כקליפה וכטחון.מתאים לדברי מאפה, קיגל וריבות.

ציפורן :
ריחו חזק מאוד, עשוי מניצני פרחי עץ הציפורן.
מתאים בעיקר לדברי מאפה וריבות. אהוב מאוד בתה, בפונץ ובדבש.

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
אנא הזן את המספר מאתיים חמישים ושתיים:
מזמינים וחוסכים