X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

6 סיבות מדוע אתם צריכים להפסיק לאכול לחם לבן

מפסיקים לאכול לחם מקמח לבן

לחם לבן הינו הבעיה עיקרית להשמנת יתר, ככה קבעו מחקרים רבים בנושא. לחם מקמח חיטה לבן מכיל כמות גדולה של סוכר, גלוטן, חומרים שונים להתפחה של הלחם, מלח וחומרים לשיפור טעם ומרקם. בהמשך הכתבה תוכלו למצוא את הסיבות מדוע מומלץ להפסיק לאכול לחם חיטה מקמח לבן.

6 סיבות מדוע אתם צריכים להפסיק לאכול לחם לבן

מכיל הרבה סוכר

חברות המייצרות כמויות גדולות של לחמים וגם מאפיות שונות מוסיפות הרבה סוכר ללחם על מנת לשפר את המרקם. אך הסוד הגדול בהוספת סוכר ללחם הוא בקיצור זמן האפייה. מעבר לכך שסוכר זול מאוד ומוריד את עלות היצור הוא גם מוריד את זמן האפייה ולכן חברות המזון יכולות להכין יותר לחמים בזמן יותר קצר.

מכיל גלוטן

עם התפתחות התעשייה היה צורך בשינוי החיטה כך שתהיה יותר נוחה לעיבוד, אפייה ותפיחה מהירה יותר. לכן החיטה עברה תהליך של הנדסה גנטית שבמהלכה שינו את המבנה שלה, זמן ההתפתחות, גודל, וכמות החלבון (גלוטן) שיש בתוך החיטה.

חוקרים מצאו חיטה מלפני אלף שנה, ומצאו כי אנשים שאינם יכולים לאכול קמח וסובלים ממחלת הצליאק יכלו לאכול את החיטה הזו, מכיוון שלא עברה עדיין הנדסה גנטית ולכן לא הכילה כמות גדולה של גלוטן.

אין לכם אלרגיה לקמח? זה לא אומר שאין לכם רגישות לקמח חיטה ! חשוב להבין כי זה שבבדיקת הדם יצא תוצאה שלילית עבור מחלת הצליאק לא אומר כי אין לכם רגישות לחיטה. זאת אומרת הגוף שלכם לא מעכל טוב את הקמח וכתוצאה מכך אתם סובלים מבעיות עיכול ואפילו כאבי ראש בחילות ושלשולים. לכן נסו לאתגר את עצמכם והורידו מהתפריט היומי קמח חיטה ואולי תופתעו מהתוצאות...

מגביר את הסיכוי לסוכרת

אנשים מרבים לאכול לחם בכל שעות היום, במיוחד ילדים בבית הספר ואנשים שעובדים בעבודות שאינם מאפשרות להם ארוחה מסודרת וחייבים אוכל מהיר להכנה ואכילה. בגלל כמות הסוכר שיש בתוך הלחם כמות האינסולין עולה בדם, כאשר הגוף צריך לייצר יותר ויותר אינסולין לאט לאט נפגעת פעולת הייצור ונוצר אינסולין אשר אינו יכול להעביר את הסוכר באופן טוב, מסיבה זאת נגרמת סוכרת מסוג 2.

יש לכם גנים של אדם רזה ?

בין אם אתם רזים או שמנים, אכילה של מזון עשיר בסוכרים כמו לחם מקמח חיטה לבן, לא ימנע ממכם לחלות בסוכרת לכן חשוב לכולם לאכול אוכל בריא, איכותי ודל סוכר.

אין הרבה סיבים תזונתיים

חיטה מלאה או במילים אחרות קמח מלא מכיל מעט סיבים תזונתיים ועיקרם נימצא בקליפה. קמח לבן הוא חיטה שהורידו ממנה את הקליפה ולכן אין כמעט סיבים תזונתיים בלחם לבן. אך הפתעה גדולה שגם בלחם מחיטה מלאה אין כמות גדולה של סיבים תזונתיים בגלל שחברות המזון מכניסות צבע מאכל במקום קמח מלא וכך ״עובדות״ על הצרכן.

לכתבה: למה זה טוב "לאכול מלא" >>

מוכח כבעיה להשמנת יתר

מחקרים רבים מראים את הקשר בין אכילה של קמח לבן להשמנת יתר, לחם לבן מכיל כמות גדולה של סוכר, לאחר אכילה של לחם מופרש דופמין הגורם לרצון לאכול עוד ועוד סוכר, כך נימצא את עצמנו אוכלים אוכל עשיר בסוכרים וכך נשמין עוד ועוד.

לא יהיה חשק למתוק

כאשר תפסיקו לאכול קמח חיטה לבן ותעברו לתפריט מאוזן מבחינת סוכר, כמות הדופמין בגוף תתאזן וכך גם ירד לכם החשק למתוק ואיתו גם החשק לאכול כל היום. בנוסף לכך שילוב של סיבים תזונתיים וכל אבות המזון בארוחה תגרום לירידה של החשק למתוק ותחושת שובע לאורך טווח.

טיפ

תחליפים יותר טעימים

לחם מקמח לבן אפשר להחליף בפריכות מאורז מלא אשר מכילים סיבים תזונתיים ושיחרור איטי של הפחמימה. ואם אתם חייבים לאכול לחם תוכלו לקנות לחם מ - 100 אחוז שיפון מאחד המאפיות הטובות.

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
אנא הזן את המספר מאה עשרים וארבע:
מזמינים וחוסכים