X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

לקסיקון עשבי תיבול

עשבי תיבול גם טעים גם בריא

עשבי תיבול הם בעלי טעם וארומה חזקים אשר נותנים טעם עשיר לאוכל שאנו אוכלים. מעבר לכך, יש להם השפעות בריאותיות לא קטנות, עשבי התיבול מכילים ויטמינים ומינרלים החיוניים מאוד לגוף.

זעתר :

תבלין לסלטים, דברי מאפה ומאכלי בשר. 
גדל בין הסלעים במזרח התיכון. בן בית במטבח הערבי מזרחי.

נענע :

על גדות נחלים הוא גדל, מים הוא אוהב. טעמו מנתה.
נמצא במנות אחרונות דברי מתיקה תבשילים ותה.

אורגנו :

משתמשים בעליו היבשים והטריים, לדברי מאפה, רוטבי עגבניות ופיצות. 
בן בית במטבח האיטלקי.

עלי דפנה :

ריחו וטעמו דומננטים במאכלים רבים. משתמשים בו לכבושים למינהם, בשרים ומרקים, עץ ירוק, גדל בר בארץ.

סלרי :

במרק משתמשים בפקעותיו. 
משמש כתבלין לבשר, צלי ומרקים. מלח סלרי מכינים מזרעיו. גדל בעיקר באסיה וביבשת אירופה.

רוזמרין :

גדל לחופי הים התיכון. מעדן במטבח הצרפתי. 
מעדן במטבח הצרפתי.

בזיליקום :

משמש כתבלין לבישול עגבניות, רטבים, בשרים סלטים ומרקים מסוימים. 
מעדן במטבח האיטלקי.

שמיר :

משמש כתבלין לבישולים, רטבים, מרקים גבינות וסלטים. 
גדל באגן הים התיכון ואסיה.

שומשום :

משמש לייצור ממתקים ועוגיות. מקשטים בו דברי מאפה שונים. 
גדל באיזורים טרופיים ואפריקה.

שומר :

טעמו כאניס, גדל באיזור אגן הים התיכון. מתאים לסלטים, ודברי מאפה מלוחים.
מעשיר את האוכל בטעמו המופלא.

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
אנא הזן את המספר מאתיים חמישים ושתיים:
מזמינים וחוסכים