כל אחד ואחת מאיתנו חווה תחושה לא נעימה של עמידה ממושכת על הרגליים והרגשה שמחייבת להתיישב במקום כלשהו ואז להפיק קול אנחה (אהה)... אך מסתבר שלשבת למספר דקות אחרי פעילות ספורטיבית זה בסדר, אך ישיבה לאורך זמן פוגעת בגוף ויכולה להביא למצב בלתי הפיך. אז מה לעשות? איך למנוע?
גוף האדם בנוי כך שיוכל להיות בתזוזה מתמדת שעות רבות, הרי יש סיבה מדוע הגוף שלנו בנוי מכל כך הרבה שרירים, עצמות ומפרקים, בערך 360 מפרקים ו-700 שרירים.
הבעיה מתחילה מצורת הישיבה שלנו. לעיתים אנו מרגישים שהישיבה שלנו עם כתפיים נפולות ומנסים להזדקף או מרגישים כאב בגב התחתון בזמן הישיבה. הכאב נובע מכך שאנו יושבים בצורה שעמוד השדרה שלנו נמצא במצב מכופף. מצב זה מפעיל לחץ לא שווה בין החוליות בגב. מנח זה גורם לכאבים אך גם למצב בלתי הפיך מבלי שנרגיש אפילו.
כאב, ומחלות הם חלק מהתופעות של ישיבה מרובה
כאשר אנו יושבים עם כתפיים שמוטות, נוצרת שחיקה של הדיסקים והרצועות בגב. בין עמוד השידרה לשרירים ישנם כלי דם ותאים עיצביים. בעת כיפוף הגב כלי הדם והעצבים מאבדים מצורתם המקורית וכתוצאה מכך אנו מרגישים הרגשת נימול וכאב באזור הגפיים. חוקרים רבים מעריכים כי יש קשר ישיר בין ישיבה לזמן ממושך לבין מחלות שונות כגון : מחלות לב, סוכרת, סוגים שונים של סרטן ומוות מוקדם.
בנוסף למחלות אלו, בישיבה ממושכת ולקויה, יש חשש לחסימת טווח התרחבות הריאות בין הצלעות. כך נחסם התרחבותה המלאה של הריאות וכתוצאה מכך שרירי הריאות יהיו חלשים ויספקו פחות חמצן לגוף ובמיוחד למוח שללא כמות חמצן מספקת יעבוד באופן לקוי. לפי דברים אלו נימצא כאן פרדוקס , הרי שאנו לומדים או מנסים לחשוב ולהפעיל את הראש אנחנו יושבים.