X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

מתכון : סחלב חם

כל מה שצריך לדעת על המשקה החורפי, בריאות, ומתכון להכנה ביתית

מה זה סחלב חם?

סחלב חם הוא משקה מסורתי ומחמם שמקורו במזרח התיכון, ומשמש כבחירה אהובה ומפנקת בימי החורף. בעבר היה נהוג להכין אותו משורשי צמח הסחלב, ששימשו כחומר מסמיך טבעי, ומכאן גם שמו. כיום הסחלב מוכן בעיקר מקורנפלור, חלב או תחליפי חלב צמחיים, מי ורדים ותבלינים. ניתן לשדרג את הסחלב עם קינמון, קוקוס מגורר, שברי אגוזים ואפילו שברי עוגיות, שמעשירים את המשקה בטעם ומעניקים חוויית שתייה מרגיעה וטעימה.

עובדות מעניינות על סחלב חם

▪️מקורו הרפואי - בעבר האמינו שהסחלב מחזק את מערכת החיסון ומשפר את כושר העמידות של הגוף.
▪️תהליך ההכנה - הקורנפלור מעניק את המרקם הסמיך, והחימום עם החלב או החלב הצמחי יוצר שכבת קרם נעימה.
▪️מנעד הטעמים - במדינות שונות משלבים בסחלב טעמים ייחודיים כמו הל, זעפרן ותבלינים חורפיים נוספים, להוספת עומק.

 

איך מכינים סחלב חם בבית?

להלן מתכון פשוט ומהיר להכנת סחלב חם טבעוני:

מצרכים:

2 כוסות חלב פרה 3%  או חלב שקדים או חלב אורז
3 כפות קורנפלור
2 כפיות מי ורדים
2 כפיות סוכר חום (ניתן להפחית לפי הטעם)
קינמון, אגוזי מלך קצוצים, קוקוס מגורר לקישוט

אופן ההכנה:

ערבבו את החלב עם הקורנפלור והסוכר בסיר קטן.
חממו על להבה נמוכה וערבבו עד שהמשקה מתחיל להסמיך.
הוסיפו את מי הורדים וערבבו עוד כחצי דקה.
העבירו לכוסות, הוסיפו טופינגים: קינמון, קוקוס ואגוזים לפי טעמכם.
בתיאבון! 

מאיזה חלב אפשר להכין סחלב?

אפשרויות השימוש בחלב להכנת סחלב חם הן מגוונות ומאפשרות התאמה לפי הטעם או הצרכים התזונתיים:

▪️חלב שקדים או חלב קוקוס יעניקו לסחלב טעם טבעוני ועדין, עם ערכים תזונתיים מצוינים.
▪️חלב פרה - מתאים לגרסה קלאסית ועשירה.
▪️חלב אורז - מספק מרקם קליל ותחושת מתיקות טבעית.
▪️שימוש בחלב קוקוס מוסיף לסחלב טעם טרופי ייחודי עם מרקם קרמי, בעוד חלב שקדים נותן מתיקות עדינה.

 

האם סחלב חם נחשב בריא?

בהחלט! כאשר מכינים סחלב בריא עם תחליפים דלי קלוריות ודל שומן כמו חלב שקדים או חלב קוקוס, המשקה הופך לבחירה מזינה שמתאימה גם למי שמקפידים על תפריט דיאטה. הקורנפלור, המעניק לו את המרקם הסמיך, יוצר תחושת שובע, ואילו התוספות כמו אגוזים וקוקוס תורמות חלבונים ושומנים בריאים.

 

טופינגים ותוספות מומלצות לסחלב דיאטטי

בגרסאות הדיאטטיות, ניתן לשדרג את הסחלב בתוספות מופחתות קלוריות:

▪️קינמון - מוסיף מתיקות טבעית, משדרג את הטעם ומכיל נוגדי חמצון.
▪️אגוזים קצוצים - מספקים שומנים בריאים ושפע חלבון, אבל מוסיפים גם לא מעט קלוריות.
▪️קוקוס מגורר - מוסיף טעם ומעט מרקם נוסף מבלי להעמיס על הערך הקלורי.

עובדות תזונתיות מעניינות

▪️מי ורדים - מעבר לניחוחם העדין, הם נחשבים למחזקי בריאות בזכות תכונותיהם המרגיעות.
▪️קורנפלור - אינו מכיל גלוטן ומשמש כמסמיך טבעי, כך שהסחלב מתאים גם למי שנמנעים מגלוטן.
▪️טקסי שתייה חורפיים ברחבי המזרח התיכון: במדינות רבות כמו טורקיה ולבנון, סחלב הפך למשקה שמסמל את העונה הקרה, ונשתה בטקסים חורפיים מסורתיים שמתחממים סביבו.

סיכום: סחלב חם - בריאות וטעם ביום חורפי

סחלב חם הוא הרבה מעבר למשקה – הוא חוויית חורף מחממת ובריאה המתאימה לכל בני המשפחה. בין אם תבחרו בגרסה הקלאסית או בגרסה טבעונית עם חלב קוקוס או חלב שקדים, תוכלו ליהנות ממשקה מפנק, מזין, ומלא בטעם בכל כוס.

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


מזמינים וחוסכים