עשבי תיבול הם בעלי טעם וארומה חזקים אשר נותנים טעם עשיר לאוכל שאנו אוכלים. מעבר לכך, יש להם השפעות בריאותיות לא קטנות, עשבי התיבול מכילים ויטמינים ומינרלים החיוניים מאוד לגוף.
תבלין לסלטים, דברי מאפה ומאכלי בשר.
גדל בין הסלעים במזרח התיכון. בן בית במטבח הערבי מזרחי.
על גדות נחלים הוא גדל, מים הוא אוהב. טעמו מנתה.
נמצא במנות אחרונות דברי מתיקה תבשילים ותה.
משתמשים בעליו היבשים והטריים, לדברי מאפה, רוטבי עגבניות ופיצות.
בן בית במטבח האיטלקי.
ריחו וטעמו דומננטים במאכלים רבים. משתמשים בו לכבושים למינהם, בשרים ומרקים, עץ ירוק, גדל בר בארץ.
סלרי :במרק משתמשים בפקעותיו.
משמש כתבלין לבשר, צלי ומרקים. מלח סלרי מכינים מזרעיו. גדל בעיקר באסיה וביבשת אירופה.
גדל לחופי הים התיכון. מעדן במטבח הצרפתי.
מעדן במטבח הצרפתי.
משמש כתבלין לבישול עגבניות, רטבים, בשרים סלטים ומרקים מסוימים.
מעדן במטבח האיטלקי.
משמש כתבלין לבישולים, רטבים, מרקים גבינות וסלטים.
גדל באגן הים התיכון ואסיה.
משמש לייצור ממתקים ועוגיות. מקשטים בו דברי מאפה שונים.
גדל באיזורים טרופיים ואפריקה.
טעמו כאניס, גדל באיזור אגן הים התיכון. מתאים לסלטים, ודברי מאפה מלוחים.
מעשיר את האוכל בטעמו המופלא.