X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

מאפים

מזון שגורם לנו לא להיות בריאים

מאפים נפוצים מאוד בכל רחבי העולם ונמצאים בצורות שונות ומגוונות. עם התפתחות התעשייה, החלו להשתמש בחומרים לא בריאים וכן הוספת כמות גדולה של סוכר. בכתבה הבא תמצאו את הסיבות מדוע מאפים אינם בריאים:

מאפים שאינם בריאים תוכלו למצוא לדוגמא: בורקסים עם גבינה או תפוח אדמה, קרואסונים, עוגות, עוגיות, ופיצות קטנות, בנוסף לכך תוכלו למצוא סוגים שונים לחמים ולחמניות.

יותר סוכר יותר מגרה

בתהליך הכנת המאפים, הלחמניות והלחמים מוסיפים כמות גדולה של סוכר. ראשית הסוכר משפר את טעם המוצר ואת מרקמו, מצד אחר הסוכר מאיץ את תהליך ההכנה המוצרים ומקצר את זמן הכנת המאפים מה שמוריד מעלויות הייצור, בנוסף לכך הסוכר נותן טקסטורה וצבע יפה ללחמים ולחמניות.

צבע מאכל הופך לחם לבן ל ״לחם מלא״

רבים מהאנשים מאמינים למה שכתוב על האריזה. אך אם מסתכלים טוב במרכיבים נוכל לראות שלחם מלא, ברוב הפעמים מורכב מקמח לבן וצבע מאכל שמשנה אותו לצבע חום הנראה כמו ״לחם מלא״. חשוב מאוד להסתכל במרכיבים על מנת לבדוק שאכן אתם קונים לחם בריא עם סיבים תזונתיים, מקמח מלא ולא לחם לבן בתוספת צבע מאכל חום.

מרגרינה - אסון בריאותי

מאפים מכילים קמח לבן, סוכר והכי גרוע מרגרינה. מרגרינה זהו שמן מן הצומח במצב נוזלי ששינו את מצב הצבירה שלו למוצק בעזרת תהליכים כימים. כתוצאה מכך, מולקולות המרגרינה כבדות מאוד ושוקעות בעורקים מה שמביא למחלה שנקראת טרשת עורקים. במדינות מסוימות בעולם בעיקר באירופה, נאסר השימוש במרגרינה בגלל בעיות בריאותיות חמורות שהיא גורמת.

לסיכום, אנו רוצים להמליץ להימנע ממאפים לחלוטין כחלק מאורח חיים בריא וכחלק מתפריט נטול גלוטן, אם בכל זאת החלטתם לאכול לחם, בחרו באחד עם הרבה דגנים, סיבים תזונתיים, ומ- 100% קמח מלא ואפילו עדיף מקמח שיפון. 

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
אנא הזן את המספר ארבע מאות חמישים ושש:
מזמינים וחוסכים