X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

איך סוכר משפיע לכם על המוח

חוסר היכולת לשלוט באכילה של מזון מתוק

כמה פעמים יצא לכם לאכול משהו מתוק ואז לרצות עוד ועוד מתוק ? רק כדי שתרגעו אתם לא היחידים!! כל זה בגלל שהסוכר שנמצא כמעט בכל דבר שאנו אוכלים הוא ממכר. אז מה יש בסוכר שגורם לא לעמוד בפני הפיתוי ?

איך סוכר משפיע לכם על המוח

סוכר הוא שם כולל לפחמימה, הדוגמה הכי טובה לסוג סוכר הוא הסוכרוז שהוא הסוכר הנפוץ ביותר. הסוכרוז זהו הסוכר שאנו שמים בקפה ונימצא כמעט בכל דבר שאנו אוכלים כמו: שתיה מתוקה עוגות, עוגיות, רסק עגבניות, גרנולה ואפילו פירות.

אז איך הסוכר שאנו אוכלים משפיע לנו על המוח...

כאשר אתם אוכלים משהו מתוק כמו סוכריה, הסוכר שנמצא בסוכריה מפעיל קולטנים הנמצאים על גבי הלשון והם מעבירים אותות לגזע המוח. ומשם מתפצל לכמה מקומות בקליפת המוח האחראים לעבד את הטעמים השונים שאנו אוכלים. לאחר שנקלט הטעם המתוק, אותות מפעילים את מערכת הגמול. וכתוצאה מכך מופרש דופמין המעביר חומר מוליך עצבי שגורם לאיבוד שליטה, תשוקה והתמכרות.

סמים אלכוהול וסוכר

כן כן הבנתם נכון סמים, אלכוהול וסוכר משחררי את אותו חומר שגורם להתמכרות (דופמין). אך למרבה המזל כמות הדופמין שמשתחררת כתוצאה מאכילת סוכר היא קטנה. כאשר התזונה שלכם מאוזנת וקבועה בגוף רמת הדופמין מאוזנת, אך כאשר אוכלים סתם דברים מתוקים או תפריט שאינו מאוזן רמת הדופמין מזנקת וגורמת להתמכר למתוק שאכלנו. וכך ניגרמת ההרגשה המדכאת לאכול מתוק עוד ועוד..

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
אנא הזן את המספר מאה עשרים וארבע:
מזמינים וחוסכים